Sinds 1995 loopt het Sarmila-project. Toen kozen we ervoor om jonge kinderen die niet naar school konden gaan, een kans op onderwijs te geven. Sindsdien betalen we het schoolgeld, uniformen, schoolboeken en organiseerden een taakklas voor deze kinderen.

Alles begon met het meisje Sarmila (vandaar de naam van het project) en al spoedig werden het er twee, vier, zeven en sinds enkele jaren steunen we 39 kinderen uit 15 kansarme gezinnen. De kinderen zijn ondertussen opgegroeid, sommigen zijn afgestudeerd: een naaister, twee kapsters, drie verpleegsters, een tandartsassistente, een kok, een medisch laborant, een airhostes... Het project werpt zijn vruchten af. Anderen zijn volop bezig met het waarmaken van hun droom en studeren management, toerisme, ingenieur, boekhouding...

Ooit speelden de kinderen op straat omdat hun ouders te arm waren om schoolgeld te betalen. Vandaag ziet hun leven er veel rooskleuriger uit. Het zijn ondertussen kerels van formaat en flinke tieners die dankzij het kleinschalige maar heel concrete Sarmila-project schoolkansen kregen. Voor het eerst kunnen ze zeggen: ‘Ik word later…’. Ze hebben een droom en daar werken ze aan, elke dag opnieuw.

De sponsors (vrienden, familie,collega’s,…) hier in België geven de toekomst van die kinderen een draai. Een mooi gebeuren, een vreugdevolle gebeurtenis.