Om in Nepal een kind te helpen opklimmen uit de armoede, dien je in meer te investeren dan alleen maar in het schoolgeld. Een kind kan het pas waarmaken op school wanneer ook het thuisklimaat meezit.

Daarom verhuisden we een aantal families naar betere kamers.

De huurgelden namen we voor onze rekening en dit tot al de kinderen van het gezin zijn afgestudeerd. Al naargelang de eigen draagkracht betalen we het volledige of gedeeltelijke huurbedrag en indien nodig ook de elektriciteitsrekening of een gas-cilinder om op te koken.

Voor weer andere families verbeterden we de leefsituatie van hun eigen woning: elektriciteit werd aangesloten, lemen huisjes kregen houten ramen met glas erin, er kwam een toilet in de tuin of er kwamen tegeltjes aan de muur van het “badkamerhok”.

Onze kinderen kregen een bed en slapen onder een warme deken van het project.

Een studieplek met verlichting is geen luxe voor een student, maar geen evidentie in een land waar slechts enkele uren per dag elektrische stroom voorradig is. Daarom kochten we voor onze families een oplaadbare batterij die op donkere momenten zorgt voor een lichtje in huis.

We spreken hun draagkracht aan zodat zij verantwoordelijk blijven voor hun leven. Wat hen niet lukt doen wij. Hun noden, hun vragen zijn de aanzet voor het samen zoeken naar oplossingen. We tasten wegen af om ethisch te helpen.